Nieuws

De school in de buurt van Tissamaharama.

We hebben de peuter/kleuterschool bij Tissamaharama weer bezocht.

Vorig jaar hebben we dit schooltje ook bezocht en toen hebben we hen speeltoestellen voor het speelplein gegeven. Dit is een zeer arm gebied, er wonen veel boeren en er is vaak een lange periode droogte.

Er waren toen een aantal kinderen die door zouden stromen naar het “basis onderwijs” en die hadden schoenen, tassen, lunchboxen en waterflessen nodig. Dit hebben we hen geschonken met het kerstproject.

Er was tijdens ons bezoek sprake van dat er een nieuw schoolgebouw zou komen. De lokale politieke partijen beloofden dat. Dus was er door ons geld gereserveerd voor nieuwe tafeltjes en stoeltjes. De Friese Wouden helpt zou dat geld beschikbaar stellen. Want de school breidt zich enorm uit. Er zijn nu 28 leerlingen en ze verwachten de komende jaren op 50 kinderen te komen. Het gebouwtje is veel te klein.

Helaas is er van de belofte van de politiek niet veel gekomen. Het fundament van de school licht er. Je kunt zien hoe groot het wordt. Maar dat is het dan ook. We hebben de tekening van het nieuwe gebouw gezien en onze contact persoon zal die na laten rekenen. Maar de eerste uitkomsten zijn dat het bouwen van dit gebouw op € 10.000,- zal komen. Dit is voor ons te veel maar wie weet of er nog ergens bronnen zijn en misschien kan het in gedeeltes.

Ook dit jaar was er weer een geweldig ontvangst. We werden met bloemen kransen behangen en kregen bossen bloemen. Gelukkig groeien die hier allemaal in de natuur zodat ze er geen kosten aan hebben. Daarna werd er voor ons gezongen en gedanst en was er fruit en lokale lekkernijen en drinken voor ons. Gelukkig was er in overvloed en kregen de kinderen het na ons vertrek. We hebben gezegd dat we met het kerst project weer hoopten de schoenen e.d. te kunnen geven.

Bij ons vertrek hebben de kinderen ook een rugzakje met inhoud gekregen. De rugzakjes hadden we gekregen van het Terra college in Wolvega. De kinderen waren er erg blij mee. Zelfs de ouders wilden nog wel een rugzakje. De rugzakjes die we over hebben worden bewaard en zullen met de boekenpakketten in december worden uitgedeeld.

Geplaatst op 2015-11-15 18:59:13